Non-dualiteit

Non-dualiteit is een principe dat je kunt toepassen op alle aspecten van je leven: je persoonlijke welzijn en ontwikkeling, je gezondheid, je carrière, je relaties. Het brengt je meer rust en evenwicht, meer mentale ruimte, meer creativiteit en meer vreugde. Meer expansie.

Non-dualiteit betekent: niet twee, maar één.

Vroeger vs. later, beter vs. slechter, mooier vs. lelijker, jij vs. ik …  Het zijn allemaal tegenstellingen waarover we heel veel gedachten kunnen hebben, gedachten die ons vaak weinig opbrengen, gedachten over hoe we de dingen anders willen dan ze zijn. De dingen zijn nooit anders dan ze zijn. We hebben nooit een andere ervaring dan die van onszelf, en die ervaring vindt nooit plaats op een ander moment dan nu, of op een andere plaats dan hier. Jij, deze woorden lezend. Dat is wat er is.

Door heel veel elders dan hier en nu te zijn (met onze gedachten, waarmee anders?) ervaren we een gevoel van afgescheiden zijn, van niet hier en nu zijn. We voelen ons niet compleet met wat er al is, met wie we al zijn. En dat is jammer. We verliezen heel veel energie als we ons laten meeslepen door die gedachten, én we zijn niet thuis in onszelf, niet beschikbaar voor de de beleving van het huidig moment. Het is juist in dat huidig moment dat we ons grootste potentieel kunnen beleven.

Door het principe van non-dualiteit te integreren in je leven, word je als het ware wakker uit een droom. Je ziet geen vage en verre beelden meer, maar je merkt dat je door een landschap van mogelijkheden wandelt. Mogelijkheden die je niet eerder zag en die zich nu op elk moment lijken aan te dienen.

Je wordt een mens die meer ziet en meer geniet, iemand met meer aantrekkingskracht en meer succes. Je beleeft meer expansie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *